Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chili onderzoekt seksueel misbruik kinderen

Datum : 21/07/2012
Land : Chili

Chili onderzoekt seksueel misbruik kinderen

 In de Chileense hoofdstad Santiago hebben autoriteiten aangekondigd een grootschalig onderzoek te willen starten naar seksueel misbruik op scholen en in kinderdagverblijven. Zo'n zestig scholen zullen worden onderzocht. De aanleiding voor het onderzoek is een opvallende steiging in aangiften van seksueel misbruik. 

De meeste scholen die zullen worden onderzocht liggen in het oosten van Santiago. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie lichtte toe: ''Waar kinderen zijn zullen we net zo serieus onderzoeken als in zaken rond corruptie of economische misdaden''. Deze toelichting werd gedaan na een ontmoeting met ouders van misbruike kinderen. 

In de eerste helft van 2012 zijn aanklachten van seksueel misbruik van kinderen onder de veertien jaar met 22 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode in 2011. Eerder deze week kondigde Chileense president Sebastian Pinera al een aantal andere maatregelen aan om misbruik tegen te gaan. Het gaat hier onder andere om een database waarin mensen die veroordeeld zijn voor het seksueel misbruiken van kinderen worden geregistreerd. Deze database zal vanaf augustus werkzaam zijn. Ook werd een nieuwe wet ingevoerd die veroordeelde kindermisbruikers verbied te werken in de omgeving van kinderen. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug