Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Chili protesteert tegen pro-Pinochet film

Datum : 08/06/2012
Land : Chili

Chili protesteert tegen pro-Pinochet film

 Familieleden van slachtoffers van de Chileense militaire dictatuur onder Augusto Pinochet hebben geprotesteerd tegen de vertoning van een pro-Pinochet documentaire. De vertoning zal deel zijn van een hommage aan de in 2006 overleden generaal. 

De documentaire met de titel Pinochet zal aanstaande zondag vertoond worden. Organisatoren van het evenement claimen dat de film Pinochet toont zoals hij daadwerkelijk was. De media portretteert hem volgens hen als een gevoelloze dictator. Voor het evenement zijn rechtse politici en voormalige militairen uitgenodigd. 

Tegenstanders protesteerden in de Chileense hoofdstad Santiago, waarbij de overheid werd opgeroepen de film te verbieden. Het protest vond plaats bij een voormalig detentie- en martelcentrum van de Chileense overheid. Veel mensen droegen foto's van hun overleden familieleden. 

Tijdens de 17-jarige dictatuur van Pinochet werden ruim 3000 mensen vermoord. Familieleden zeggen dat de film niet vertoond zou mogen worden. De overheid heeft aangegeven dat dit om een privé-aangelegenheid gaat en daarom niet zal ingrijpen. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug