Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chili ratificeert veiligheidsakkoord mijnen

Datum : 19/10/2010

Chili ratificeert veiligheidsakkoord mijnen

CHILI - Chili zal een vijftien jaar oud internationaal akkoord over de veiligheid van mijnen ratificeren. Dat heeft de Chileense president Sebastian Piñera tegen de BBC gezegd tijdens zijn bezoek aan Londen. De stap van de Chileense president komt kort na de bevrijding van 33 mijnwerkers, nadat zij 69 dagen onder de grond vastzaten, doordat een gang was ingestort. Piñera kreeg kritiek, omdat hij de reddingsoperatie zou hebben gebruikt voor eigen politiek gewin.
In de overeenkomst worden mijnwerkers die de klok luiden over onveilige situaties beschermd tegen het verliezen van hun baan. "Wat we doen, is dat we arbeiders vragen zich uit te spreken als er veiligheidsproblemen zijn", aldus Piñera. "Maar dat is niet genoeg. Uiteindelijk heeft de overheid een verantwoordelijkheid, niet alleen om regels op te stellen, maar ook om er voor te zorgen dat die regels worden gehandhaafd. We werken daar erg hard aan."
(Wereldomroep) 
 

Bookmark and Share


Terug