Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chili: ruzie over gratie voor gevangenen

Datum : 09/03/2011
Land : Chili

Chili: ruzie over gratie voor gevangenen

De rechtse Chileense regering van president Sebastian Piñera wil het probleem van de overvolle gevangenissen, een belangrijke factor bij een brand met 81 doden afgelopen december, voorlopig oplossen door een deel van de gevangenen gratie te verlenen.

Dat zal niet gelden voor gevangenen die terminaal ziek zijn of ouder dan 80 jaar. Dat laatste heeft de woede opgewekt van parlementsleden van de regeringspartijen. Onder deze zieken en ouderen zijn namelijk veel militairen die veroordeeld zijn wegens mensenrechtenschendingen tijdens de dictatuur. Ook deze gevangen, die volgens een extreemrechts parlementslid zijn veroordeeld “wegens het verdedigen van het vaderland”, zouden gratie moeten krijgen.

Patricio Walker, senator van de oppositionele christendemocratische partij, wees erop dat de gevangen militairen in de luxegevangenis Punta Pueco zitten, waar het probleem van de overbevolking zich helemaal niet voordoet.

Bron : La Nación (Chili)
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug