Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Chili verdringt Argentinië van Chinese wijnmarkt

Datum : 04/05/2017
Land : Argentinië

Chili verdringt Argentinië van Chinese wijnmarkt

Concurrentie uit zowel de ‘nieuwe’ als de ‘oude’ wereld verkleint het aandeel van Argentijnse wijn op de Chinese markt. Argentijnse wijn, die tot een paar jaar geleden in de lift zat, heeft het nu moeilijk. De laatste paar jaar is de export naar China en Hong Kong afgenomen. In 2016 ontbrak Argentinië  in de Top 10 van meest exporterende wijnlanden, die door Hong Kong is opgesteld. Dat geldt zowel voor volume als voor waarde van de export.

Het Argentijnse marktaandeel in China beslaat maar 1,1 procent tegen Chili met 9,5 procent, volgens cijfers van de Chinese Associatie voor Import & Export van Wijn en Sterke Dranken. “Er zijn te veel soorten wijn in Hong Kong verkrijgbaar; wijn uit andere landen verdringt langzaam de wijn uit Argentinië”, aldus Jennifer Luk, een Argentijnse wijnconsultant in Hong Kong. Eind april leidde ze een seminar over Argentijnse wijnen (foto) ter gelegenheid van de ‘Wered Malbec Dag’, georganiseerd door het Argentijnse Consulaat.

De Argentijnse consul Juan Antonio Barreto voegde eraan toe: “Er is veel concurrentie uit de nieuwe wereld, zoals Australië. Da land heeft het grootste marktaandeel door de nabiie ligging, dus wij moeten ons twee maal zo hard inspannen om onze wijn bekend te maken. Wij maken ook een fantastische Shiraz.

Naast Australische wijnen, hebben ook de Chileense wijnen een aanzienlijk deel van de markt veroverd, omdat beide landen een vrijhandelsverdrag hebben met China, terwijl voor Argentinië een tarief van 14 procent geldt.

Bron : www.thedrinksbusiness.com
Bookmark and Share


Terug