Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

China beloont Costa Rica

Datum : 30/09/2011
Land : Costa Rica

China beloont Costa Rica

De Chinese overheid schenkt een bedrag van 4,6 miljoen dollar en 200 politievoertuigen aan Costa Rica. China breidt hiermee haar invloed in Costa Rica verder uit.

Maandag bereikten de Costa Ricaanse interim-minister van Buitenlandse Zaken Carlos Roverssi en China's viceminister van Handel, Fu Ziying overeenstemming over de voorwaarden van de schenking. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt de 4,6 miljoen dollar gebruikt gaat worden voor "samenwerkingsprojecten" tussen de twee landen.

De betrekkingen tussen Costa Rica en China zijn sinds 2007 in een stroomversnelling geraakt. In 2007 verbrak toenmalig president Oscar Arias de betrekkingen met Taiwan. In de ogen van China is Taiwan een opstandige provincie van China, waar per definitie geen bilaterale betrekkingen mee kunnen worden onderhouden. Dat is niet onbeloond gebleven. In de afgelopen vier jaar tijd is de invloed van China in Costa Rica enorm toegenomen. Zo heeft China het Nationale Stadion in La Sabana Park van 100 miljoen dollar gebouwd, als geschenk van de Chinese overheid. Verder bouwt China momenteel een politieacademie in Guápiles en zijn er plannen om een olieraffinaderij te bouwen in de oostelijke provincie Limón.

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug