Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

China grootste importeur vlees Uruguay en Argentinië

Datum : 11/07/2015
Land : Argentinië

China grootste importeur vlees Uruguay en Argentinië

Volgens de Vereniging van Vleesproducenten en –Handelaren is China dit jaar de grootste importeur van bevroren Argentijns vlees geworden. In het geval van Uruguay is het Aziatische land zelfs de grootste afzetmarkt geworden, met een import van meer dan 50.000 ton vlees in vier maanden. 

De cijfers laten zien dat er een fikse stijging is geweest in de Chinese consumptie van Argentijns vlees in de afgelopen paar maanden. China importeerde dit jaar al meer dan 17 duizend ton vlees, 35,2 procent van de totale Argentijnse vleesexport. 

De totale vleesexport naar China is met 266,9 procent gegroeid. Chili is de tweede grootste importeur van Argentijns vlees. Andere belangrijke importeurs zijn Israël en Rusland.

Volgens de cijfers eet de gewone Argentijn bijna 60 kilo vlees per jaar, met een gemiddelde vleesconsumptie per persoon van 59,9 kilo per jaar. 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug