Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Chinese delegatie tekent subsidies met Jamaica

Datum : 20/09/2011
Land : Jamaica

Chinese delegatie tekent subsidies met Jamaica

Een Chinese delegatie onder leiding van de vicepremier Hui Liangyu is maandag in de Jamaicaanse hoofdstad aangekomen voor het ondertekenen van twee subsidies die de ontwikkeling van het Caribische eiland een impuls moeten geven. China wil met de subsidies haar investeringen in het Caribische gebied een impuls geven. 

Volgens Hui Liangyu wil China het door schulden geteisterde Jamaica graag helpen. Jamaica krijgt haar meeste buitenlandse valuta nu binnen via toerisme, de export van bauxiet en de stortingen aan familieleden van Jamaicanen die in het buitenland wonen. Tijdens een korte ceremonie in het kantoor van de Jamaicaanse minister-president zei Hui dat China vastbesloten is om Jamaica de noodzakelijke hulp te bieden in de toekomst. Met de twee subsidies van 3,1 miljoen dollar worden projecten gefinancierd die door de twee overheden samen zijn afgestemd. 

De Chinese delegatie is bezig met een tour door de Cariben om de economische banden tussen de Aziatische gigant en de Cariben te onderstrepen. Zo maakte China vorige week tijdens een tweedaags China-Cariben economisch- en handelsforum in Trinidad bekend dat het ruim 1 miljard dollar aan zachte leningen vrijmaakt voor de economische ontwikkeling van landen in de Cariben.

Recente deals met Venezuela en Argentinië hebben er al voor gezorgd dat China ook de grootste financier in die landen is geworden. Tevens hebben Chinese bedrijven een decennium lang oliegaranties van Venezuela en Brazilië bedongen en stabiele leveringen van tarwe, sojabonen en gas van Argentinië.

Bron : AP
Bookmark and Share


Terug