Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Chinese vicepresident in Uruguay voor 17 verdragen

Datum : 03/06/2011
Land : Uruguay

Chinese vicepresident in Uruguay voor 17 verdragen

China’s vicepresident Xi Jinping, die nadrukkelijk genoemd wordt als opvolger van president Hu Jintao, zal tussen 7 en 9 juni een bezoek aan Uruguay brengen. Dit bezoek maakt deel uit van een rondreis langs Italië, Cuba en Chili. Uruguay’s vice-president Danilo Astori heeft onlangs nog een bezoek aan China gebracht, dat is uitgegroeid tot de tweede handelspartner van Uruguay achter Brazilië.

Tijdens het tweedaagse bezoek zal vice-president Xi Jinping zeventien akkoorden op gebied van economie, handel, investeringen, cultuur, industrie en toerisme met Uruguay ondertekenen. Technische economische samenwerking staat hoog op de bilaterale agenda alsmede enkele lucratieve contracten voor de aankoop van Uruguyaanse producten als wol en zuivel ter waarde van 300 miljoen dollar.

Uruguay verwacht ook opgenomen te worden onder de landen die bezocht mogen worden door Chinese toeristen. Volgens ambassadeur Qu Shengwu zal China daarnaast een subsidie van acht miljoen dollar aan Uruguay verlenen dat ontwikkelingsprojecten zal ondersteunen met goedkeuring van het Planning en Budget Bureau.

China is sinds de oprichting van formele diplomatieke betrekkingen de belangrijkste afnemer van Uruguyaanse wol. De Chinese markt is voor Uruguay dermate belangrijk dat na de moorden op het Tianmenplein in 1989 Japan en Uruguay de enige landen waren die Peking hiervoor niet veroordeelden. Het bezoek is vice-president Xi Jinping’s tweede bezoek aan Latijns Amerika, na zijn bezoek in 2009 aan Mexico, Colombia, Venezuela en Brazilië.

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug