Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Chinezen willen investeren in woningbouw Suriname

Datum : 24/07/2012
Land : Suriname

Volgens Ramon Abrahams, minister van Openbare Werken, zijn Chinese investeerders geïnteresseerd in het bouwen van woningen in Suriname. Daarom zal binnenkort een aantal afgevaardigden uit China een bezoek brengen aan Suriname voor verdere besprekingen over de plannen.

Suriname heeft zelf al vergaande ideeën. Zo zijn er plannen voor een fabriek voor voorgebouwde woningen en flats. “We zijn bezig een stuk terrein klaar te maken dat geschikt is voor de fabriek. Er zijn vrij invloedrijke personen die bereid zijn te investeren in Suriname, in elk geval in woningbouw en sportaccommodaties”, zegt Abrahams.

De regering wil opschieten met de bouw van woningen. President Bouterse heeft beloofd 18.000 woningen te bouwen tijdens zijn presidentsschap, maar omdat de bouw achterloopt zal deze belofte niet meer gehaald worden. Wel wil de regering zoveel mogelijk huizen laten bouwen. Het Chinese Dalian wil duizend huizen bouwen en in samenwerking met lokale aannemers zullen nog eens ruim zeshonderd woningen worden gerealiseerd.

Bron : De Waterkant
Bookmark and Share


Terug