Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Choleraepidemie Haïti erger dan verwacht

Datum : 16/03/2011
Land : Haïti

Choleraepidemie Haïti erger dan verwacht

De choleraepidemie in Haïti blijkt veel erger te zijn dan de regering gedacht had, zo zeggen deskundigen. De voorspellingen van de Verenigde Naties waren dat de epidemie zo’n 400.000 mensen zou treffen, maar dat aantal zou weleens verdubbeld kunnen worden volgens onderzoekers uit de Verenigde Staten. Ze roepen dan ook op de hulp aan het gebied te vergroten.
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kunnen deze statistieken echter verkeerd zijn en wordt er in Haïti alles gedaan om de epidemie tegen te gaan. De Amerikaanse onderzoekers beweren dat tegen november zo’n 779.000 mensen besmet zullen zijn, met 11.000 doden tot gevolg. Hier zijn cijfers voor gebruikt van het ministerie van Volksgezondheid in Haïti. Zij noemen de voorspellingen van de VN “grof, en gebaseerd op te simpele aannames”. Dr. Sanjay Basu, hoofd van het project, geeft aan: “Deze epidemie zal niet verdwijnen op de korte termijn. We moeten water en sanitairsystemen vervangen om de epidemie de kop in te drukken. Dit is een project voor lange termijn en waarschijnlijk zal de epidemie nog jaren duren.”
Voor de aardbeving in Haïti van vorig jaar had het land meer dan 100 jaar niet te maken gehad met de ziekte. De ziekte wordt verspreid door besmet voedsel en drinkwater.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug