Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Claudia López burgemeester van Bogotá

Datum : 29/10/2019
Land : Colombia

Claudia López burgemeester van Bogotá

Claudia López, een lesbische politica, is de eerste vrouw die tot burgemeester van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá is gekozen. De 49-jarige centrumlinkse kandidaat heeft 35,2% van de stemmen gewonnen met bijna alle stemmen geteld.

Burgemeester van Bogotá wordt algemeen beschouwd als de tweede belangrijkste politieke functie in Colombia, na het presidentschap. "We hebben niet alleen gewonnen, maar we veranderen de geschiedenis", zei López op Twitter. Ze versloeg nipt de liberale Carlos Fernando Galán, die 32,5% van de stemmen kreeg.

López, een journaliste die de politiek in is gegaan, is lid van de partij Groene Alliantie. Bekend om haar uitgesproken kritiek op rechtse politici, is ze ook nauw betrokken geweest bij anti-corruptie-inspanningen in Colombia. Haar beleid is onder andere meer politie op straat zetten, kinderarbeid bestrijden en betere opleidingsmogelijkheden creëren voor mensen ouder dan 45.

De overwinning van López was ook reden voor een feest onder de homogemeenschap van het land. Haar partner is Angélica Lozano, een medepoliticus van de Groene Alliantie.

 

 

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug