Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Coalitie Curaçao tekent regeerakkoord

Datum : 14/12/2012
Land : Curaçao

Coalitie Curaçao tekent regeerakkoord

Op Curaçao hebben de partijen Pueblo Soberano, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran eergisteren een regeerakkoord gesloten. 

Woensdagavond ondertekenden de partijleiders het akkoord in de open lucht op het Brionplein in Willemstad: Akuerdo pa un gobernashon enfoká riba pas, trankilidat i prosperidat (Het akkoord voor een regering, gefocust op vrede, rust en voorspoed). Het is voor het eerst op Curaçao dat een regeerakkoord direct aan het volk wordt gepresenteerd. Met deze unieke actie willen de coalitiepartijen draagvlak creëren voor de forse bezuinigingsmaatregelen die nodig zijn om de financiën van het eiland weer op orde te krijgen. Die zijn nodig nu het eiland onder financiële curatele staat van Nederland.

De ondertekening van het akkoord stond in het teken van verzoening. Het publiek was gevraagd in witte kleding te komen en ook werden witte duiven losgelaten na de ondertekening. 

Zodra de screening van nieuwe bewindslieden met goed gevolg is afgerond, wordt bekend gemaakt wie de nieuwe premier wordt van het kabinet en met welke ministersploeg het regeerakkoord wordt uitgevoerd.

Het officiële document is hier te lezen (Papiamentstalig).

Bron : Amigoe, Versgeperst, Novum
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug