Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Coca Colla nieuw drankje in Bolivia

Datum : 17/04/2010

Coca Colla nieuw drankje in Bolivia

BOLIVIA - Coca Cola zal het er niet mee eens zijn, maar in Bolivia is een drankje op de markt gebracht dat claimt 'the real thing' te zijn met de naam Coca Colla. De drank is gemaakt van cocabladeren en vernoemd naar het Colla-volk dat in de hooglanden van Bolivia woont. Net als Coca Cola is het in april 2010 geïntroduceerde drankje donkerbruin en zoet en zit het in een flesje met een rood label.
Groot fan van Coca Colla is de president Evo Morales, die zelf ook cocaboer was. De Boliviaanse regering zoekt naar manieren om de cocaproductie commercieel te exploiteren, zonder dat er cocaïne van gemaakt wordt. Mocht de Colla een succes blijken, dan zal het gebied waar legaal coca wordt verbouwd worden uitgebreid van 12.000 naar 20.000 hectare. Coca-Cola heeft nog niet gereageerd op zijn nieuwe Boliviaanse concurrent.
Het is niet voor het eerst dat er vanuit Zuid-Amerika een concurrent opkomt voor Coca Cola. In 2005 kwamen de Paez indianen uit Colombia met het drankje Coca Sek, ook gebaseerd op cocabladeren. Maar dat drankje werd al een jaar later verboden na druk vanuit de narcotica-afdeling van de Verenigde Naties.
(Z24)

Bookmark and Share


Terug