Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombia: 5 doden door bom bij politiebureau

Datum : 29/01/2018
Land : Colombia

Colombia: 5 doden door bom bij politiebureau

In de Colombiaanse stad Barranquila zijn minstens vijf politieagenten omgekomen door een bom die net buiten een politiebureau ontplofte. Meer dan veertig mensen raakten gewond. De bom ontplofte 's ochtends, toen er veel agenten in het gebouw aanwezig waren om hun opdrachten voor die dag te ontvangen. Autoriteiten denken dat het gaat om een wraakactie van drugsbendes, die de afgelopen tijd hard aangepakt zijn. 

Men denkt dat de bom eerder al geplaatst werd en van een afstand tot ontploffing gebracht is. Eén 31-jarige verdachte is gearresteerd. Hij werd vlakbij het politiegebouw gevonden met radio apparatuur en een kaart van het politiebureau. De politie heeft een beloning van 50 miljoen pesos beloofd voor informatie over de daders.  

Het hoofd van de Colombiaanse politie, generaal Jorge Nieto, heeft het getroffen bureau bezocht en gesproken met verschillende gewonde agenten. De meeste slachtoffers zijn slechts lichtgewond geraakt. Ook president Juan Manuel Santos reageerde. Hij noemde de aanval "laf" en zei dat de autoriteiten niet zullen rusten voordat de daders gevonden zijn. 

Hoewel autoriteiten spreken van een wraakactie van de georganiseerde misdaad, speculeren lokale media dat de aanval weleens een afleidingsmanoeuvre kan zijn geweest. Op hetzelfde moment werd namelijk vlakbij het politiebureau een gepantserde wagen beroofd. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug