Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Colombia begint met verkenning olie Cariben

Datum : 07/03/2019
Land : Colombia

Colombia begint met verkenning olie Cariben

Colombia en het staatsoliebedrijf Ecopetral hebben aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben gesloten voor de verkenning en productie van een gebied van  ongeveer 400.000 hectare aan de Caribische kust. Het is het eerste olie-  en gascontract in meer dan vier jaar.

Het land heeft recent het biedingssysteem aangepast voor verkenningscontracten voor olie en gas  in ruim twintig mogelijke productiegebieden. De regering, die haar laatste bieding in 2014 hield, stelde herhaaldelijk het bieden uit nadat bedrijven hadden gevraagd de contracten aan te passen.

Het bedrijf zal minstens twee mogelijke bronnen verkennen en is optimistisch dat het blok op de middellange termijn gasreserves zal vinden. Ecopetrol zei in een eigen verklaring dat het van plan was een partner voor de exploratie en productie te vinden. Ecopetrol is op het moment aanwezig in vijf blokken in het kustgebied.

Ecopetrol deelde afgelopen week mee een nettowinst van 11.55 biljoen peso’s te hebben geboekt in 2018, wat neerkomt op 3,7 miljard USD. Dit is de hoogste winst in de afgelopen vijf jaar met een groei van 74,6% ten opzichte van het jaar ervoor.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug