Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombia bombardeert wapenfabriek FARC

Datum : 18/07/2011
Land : Colombia

Colombia bombardeert wapenfabriek FARC

De  Colombiaanse luchtmacht heeft zaterdag een wapenfabriek van de linkse guerrillagroep FARC gebombardeerd. Volgens de regering zijn hierbij vier militanten om het leven gekomen. In de fabriek zijn mijnen, 300 mortieren en meer dan een ton aan explosieven aangetroffen. Tijdens de aanval, die plaatsvond in Arauca, zijn twee vrouwen gevangen genomen.

De minister van defensie, Rodrigo Rivera, heeft tijdens een persconferentie aangegeven dat de autoriteiten nog bezig zijn om de lichamen van de slachtoffers te identificeren. Er bestaan onbevestigde berichten dat FARC-leider Luis Eduardo Lopez Mendez, ook bekend als Efren Arboleda, een van de omgekomen slachtoffers is.

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft via Twitter zijn tevredenheid over de operatie geuit: "Ik feliciteer de krijgsmacht met hun nieuwe slag tegen de Farc in Arauca."

Bron : BCC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug