Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombia doodt FARC-leider

Datum : 16/03/2011
Land : Colombia

Colombia doodt FARC-leider

Het Colombiaanse leger heeft bekendgemaakt dat ze een leider van de guerrillabeweging FARC hebben gedood. De man, Oliver Solarte, zou de contacten onderhouden met de Mexicaanse drugskartels. De Colombiaanse president geeft aan dat Solarte verantwoordelijk is voor de meeste drugssmokkeloperaties in het zuiden van Colombia. Verder zegt hij dat de dood van Solarte een “zware klap” zal zijn voor de guerrillabeweging.
De laatste jaren heeft de FARC ongeveer de helft van zijn manschappen verloren door toedoen van het leger. De dood van Solarte is de nieuwste in een reeks recente acties tegen de beweging. Tegelijkertijd werden in het noorden van het land zes guerrillastrijders gedood. Bij deze aanval gaven twaalf FARC-leden zich over.  Ondanks dit alles zijn er nog steeds duizenden guerrillastrijders actief in rurale gebieden van Colombia. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug