Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Colombia: drones als torero?

Datum : 27/01/2017
Land : Colombia

Colombia: drones als torero?

Volgens de website Actualidadpanamericana krijgt aanstaande zondag de stierenvechtersarena van Santa María de primeur: een drone zal het opnemen tegen een stier. Het Bogotaanse bedrijf Taurina heeft de drone ‘El Güifi’ ontwikkeld om stierenvechters te vervangen die bang zijn voor de reacties van activisten bij het uitoefenen van hun werk.

“Een torero staat met plezier tegenover een stier in de arena, als alle garanties op een goede afloop tenminste gegeven zijn. Maar het is een ander verhaal als hij tegenover een student of een opgewonden straatverkoopster komt te staan”, bevestigt Manolito Negret, innovatiemanager van Taurina. “Daarom hebben we besloten om dezelfde technologie die de Verenigde Staten gebruikt in haar strijd tegen ISIS, toe te passen op onze feest. Nu kunnen de toreros, ontspannen vanuit hun hotel, hun drone bedienen. Zo kunnen ze zich, zonder zorgen over de reacties uit het publiek, concentreren op waar het echt om gaat: het doden van de stier.”

Een stierenvechtersdrone kan een cape tot vijf kilo dragen en is uitgerust met mechanisme om banderillas af te schieten in de stierennek. Ook heeft de drone een kleine motorzaag om de oren af te snijden. Bovendien bestaat de mogelijkheid een kleine fragmentatiebom af te schieten voor het geval de stier toch te wild blijkt. Tenslotte is de drone uitgerust met een GoPro 360 om videobeelden te kunnen versturen aan abonnees die zo rustig op hun mobieltjes kunnen genieten van het stierenvechten.

“Wij zijn trots op het gebruik van de meest geavanceerde technologie bij deze mooie, oude traditie”, aldus Estela de Negret, woordvoerster van Taurina. “Onze droom is dat over tien jaar alle stierengevechten met drones gevoerd worden.”

Toch zijn er ook al protesten te horen van stierenvechters, puristen en fotografen van sensatiesites, die beweren dat het gebruik van drones het hart uit de sport haalt. Taurina is er echter van overtuigd dat degenen die te hard demonstreren tegen deze ontwikkelingen, wel een reactie van de ESMAD (de oproerpolitie) zullen krijgen.

Volgens de reacties op het bericht op Actualidadpanamericana wordt het nieuws over de dronero niet al te serieus genomen…

Bron : Actualidadpanamericana
Bookmark and Share


Terug