Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Colombia getroffen door dodelijke modderstromen

Datum : 07/11/2011
Land : Colombia

Colombia getroffen door dodelijke modderstromen

Volgens reddingwerkers zijn in het westen van Colombia minstens 24 mensen omgekomen door aardverschuivingen. Speurhonden zijn op zoek naar tientallen mensen die bedolven zijn onder modder en puin, nadat hun huizen werden weggespoeld in de stad Manizales. De slechte weersomstandigheden bemoeilijken de speurtocht naar overlevenden in het gebied. Door zware regenval werd de zoektocht naar overlevenden tijdelijk gestaakt.

Colombia ervaart momenteel een van de ergste regenseizoenen ooit. Hierdoor moesten ongeveer 250.000 mensen geëvacueerd worden naar veiligere gebieden. Manizales is het zwaarste getroffen door de modderstromen. Minstens twintig mensen werden gedood toen een heuvel instortte in de wijk. Volgens de minster van Transport, German Cardona Guterres, zijn zestien huizen bedolven door de stroom en worden er meer dan dertig mensen vermist.

In het nabijgelegen Quindio vonden vier mensen de dood toen een aardverschuiving twee huizen bedolf. Meteorologen verwachten dat de zware regenval doorzet in november en december met twee tot drie keer zoveel neerslag als normaal.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug