Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombia levert vermoedelijke drugsbaas uit

Datum : 13/12/2011
Land : Colombia

Colombia levert vermoedelijke drugsbaas uit

 BOGOTÁ – Colombia heeft een vermoedelijke drugssmokkelaar uitgeleverd aan de Verenigde Staten (VS). Zijn organisatie wordt beschuldigd van het exporteren van meer dan 50 ton cocaïne per jaar naar de VS en Europa. Zowel de Colombiaanse als de Amerikaanse autoriteiten hebben gemeld dat Ramon Quintero een hooggeplaatste drugssmokkelaar was voor het  Colombiaanse Norte del Valle kartel, dat drugs smokkelde via de Mexicaanse kartels.

Quintero werd vorig jaar in buurland  Ecuador gearresteerd. Maandag zagen verslaggevers hem uit een  Amerikaanse vliegtuig van de DEA stappen. Hij werd in 2008 in Florida in staat van beschuldiging gesteld. De Colombiaanse politiechef  Oscar Naranjo vertelde aan verslaggevers dat Quintero verschillende dure restaurants bezat in de Ecuatoriaanse hoofdstad Quito.  Er stond een beloning van $5 miljoen op Quintero’s hoofd vanuit Washington.

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share


Terug