Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Colombia reserveert 39 miljoen tegen ontbossing

Datum : 22/06/2014
Land : Colombia

Colombia reserveert 39 miljoen tegen ontbossing

In Colombia heeft het ministerie van Milieu en Duurzame Ontwikkeling, in samenwerking met de Verenigde Naties, 39 miljoen US dollar beschikbaar gesteld om de ontbossing en verwoestijning in het land tegen te gaan. 

De Colombiaanse minister van Milieu en Duurzame Ontwikkeling, Luz Helena Sarmiento Villamizar, stelt dat momenteel 48 procent, ongeveer 49 miljoen hectare, van het nationaal grondoppervlak lijdt aan erosie. De regio meest getroffen door erosie is de Andes waar jaarlijks gemiddeld 2000 hectare grond verloren gaat. 

Tevens is bijna 60.000 vierkante kilometer, gelijk aan vijf procent van het bruikbare grondoppervlak, onbruikbaar door verzilting, met name in de Andes en de Caribische regio. Daarnaast is 200.000 vierkante kilometer, bijna 17 procent van het bruikbare grondoppervlak, aan het verwoestijnen.

Met het geld wil de Colombiaanse overheid in samenwerking met nationale universiteiten en de Verenigde Naties meer onderzoek doen naar de huidige status, het behoud, en onderhoud van de bodemdiversiteit in het land. De minister heeft burgers en bedrijfsleven opgeroepen mee te werken aan het behoud en herstel van de bodem door reeds in de vroegste fase van een plan rekening te houden met het bodemgebruik. 

Bron : Nodal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug