Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Colombia richt toerismepijlen op Suriname

Datum : 30/11/2013
Land : Suriname

Colombia richt toerismepijlen op Suriname

In het streven nog meer toeristen aan de jaarlijks groeiende stroom bezoekers toe te voegen richt Colombia zich nu ook op de Surinaamse markt. Daartoe zijn het overheidsbureau Proexport, de Curaçaose vliegmaatschappij Inselair en het Colombiaanse Avianca een strategische samenwerking aangegaan. Inselair, die al vluchten uitvoert op Colombia en Suriname, gaat in samenwerking met Avianca Surinaamse passagiers naar Colombia vervoeren.

Tijdens een presentatie donderdagavond in Paramaribo lichtten vertegenwoordigers van de drie organisaties de achtergrond van de samenwerking toe. Ook legden ze uit waarom Surinamers Colombia ook als vakantiebestemming zouden moeten kiezen. Het land biedt volgens hen mogelijkheden voor mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur, avontuur, natuur, maar zij die gewoon vertier zoeken, komen volgens de vertegenwoordigers ook aan hun trekken vanwege de talrijke attracties.

De afgelopen jaren is naast het groeiend aantal mensen dat naar Colombia gaat om medische redenen, ook het aantal gewone toeristen uit Suriname toegenomen, zo blijkt uit de cijfers.

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug