Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Colombia versterkt relatie met China

Datum : 11/05/2012
Land : Colombia

Colombia versterkt relatie met China

De recente trip van de Colombiaanse president Juan Manuel Santos naar China heft geleid tot een toename van investeringen en handel. “Het was een historisch bezoek”, aldus de president.

Volgens Santos zal dit de werkgelegenheid in Colombia bevorderen en zorgen voor een hogere levensstandaard. “We hopen dat alles wat we hebben gedaan zich zal vertalen in meer en betere banen voor de Colombianen.” China is vooral geïnteresseerd in de natuurlijke rijkdommen van Colombia. Het land heeft steenkool nodig voor het opwekken van meer dan de helft van zijn elektriciteit. “Colombia heeft wat China nodig heeft”, aldus Santos.

Op het moment is China de tweede handelspartner van Colombia, vlak achter de Verenigde Staten. De meeste uitvoer naar China bestaat uit olie en steenkool. In maart van dit jaar kocht een Koreaans bedrijf voor het eerst steenkool van Colombia.

Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug