Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Colombia voorbereid op 'El Niño'

Datum : 27/06/2012
Land : Colombia

Colombia voorbereid op 'El Niño'

De directeur risicomanagement van de Colombiaanse overheid, Carlos Ivan Marquez, heeft de plannen bekend gemaakt die de effecten van El Niño moet tegengaan. Dit klimatologische fenomeen verhoogt de kans op droogtes en bosbranden.

Volgens Marquez is er veel aandacht voor de conservering van water en het monitoren van dammen. Ook werken nooddiensten beter samen. De noordelijke provincies Magdalena, Guajira en Cesar lopen het meeste gevaar. Daarna komen delen van de departemenetn Huila en Tolima in het midden van het land.

Het is nog onduidelijk of El Niño de komende maanden zal toeslaan. Volgens het Metereologisch Instituut is er een kans van 50 procent. De Wereld Meteorologische Organisatie voorspelde onlangs dat El Niño zixh zou aandienen vanaf Julie tot aan het einde van het jaar. 

Meestal doet El Niño zich iedere vijf jaar voor in het centrale en oostelijke deel van de Pacific. Het brengt in Colombia hoge zeetemperaturen teweeg en meer bewolking. Ook in de Verenigde Staten, Ecuador en Peru worden plannen ontwikkeld om veranderende klimaatpatronen op te vangen.

 

Bron : Colombiareports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug