Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombia vraagt hulp Van Baalen in zaak Tanja Nijmeijer

Datum : 13/10/2010

Colombia vraagt hulp Van Baalen in zaak Tanja Nijmeijer

COLOMBIA - Europarlementslid Hans van Baalen (VVD) is gevraagd te helpen bij het losweken van Tanja Nijmeijer uit de Colombiaanse rebellenbeweging FARC. Hij kreeg dit verzoek van de Colombiaanse vice-president Angelino Garzon. De FARC wil de Nederlandse Tanja Nijmeijer gebruiken om de rebellenbeweging internationaal op de kaart te zetten, zo bleek vorige week uit een email. Die email werd gevonden op een laptop van de FARC na een bombardement van een van de kampementen van de beweging.
Van Baalen heeft Garzon laten weten dat Nederland geen middelen heeft om Nijmeijer uit de FARC te laten deserteren. Hij heeft wel beloofd de kwestie bij het nieuwe Nederlandse kabinet onder de aandacht te brengen. Garzon heeft toegezegd dat Nijmeijer 'een welwillende behandeling zal krijgen' indien zij deserteert. Van Baalen zal Colombia binnen afzienbare tijd bezoeken als voorzitter van de Liberale Internationale.
(De Volkskrant)

Bookmark and Share


Terug