Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombia vraagt maatregelen deportaties Venezuela

Datum : 03/09/2015
Land : Venezuela

Colombia vraagt maatregelen deportaties Venezuela

De autoriteiten van Colombia hebben woensdag de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Mensenrechten gevraagd voorzorgsmaatregelen te treffen om zo verdere deportaties van Colombianen uit Venezuela te voorkomen en  te garanderen dat mensenrechten gerespecteerd worden.

Venezuela heeft in drie weken tijd 1.300 Colombianen gedeporteerd. Nog eens 100.000 Colombianen zijn zelf uit Venezuela vertrokken uit angst uitgezet te worden zonder familie en bezittingen.  

De burgemeester van de Colombiaanse stad Cúcuta, waar meer dan 2.000 teruggekeerde Colombianen in tijdelijke onderkomens verblijven, vroeg de Commissie ook al om voorzorgsmaatregelen om verdere deportaties te voorkomen. Burgemeester Donamaris Ramírez-París wil dat Venezuela de gedeporteerden toestaat hun kinderen en bezittingen op te halen. Ook vraagt hij een uitzondering op de sluiting van de grens voor 1.512 kinderen die in Venezuela wonen en in Colombia naar school gaan.

Luis Almagro, secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, brengt zaterdag een bezoek aan de Colombiaanse kant van de grens op uitnodiging van burgemeester Ramírez-París.

 

Bron : El Nuevo Diario
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug