Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombia werkt aan vervanging voor Unasur

Datum : 15/01/2019
Land : Colombia

 Colombia werkt aan vervanging voor Unasur

De Colombiaanse president Ivan Duque heeft gezegd dat hij in gesprek is met gelijkgezinde conservatieve leiders om een regionaal blok op te zetten dat de door Venezuela beïnvloede Unie van Zuid Amerikaanse Landen, Unasur, moet vervangen.

Duque verklaarde in een radio-interview afgelopen maandag dat hij op dit moment gesprekken voert met de Chileense president Sebastian Piñera. Hij zei dat de beoogde groep, die onder de naam Prosur zal bestaan, zich zou richten op het verdedigen van democratie en vrijemarkteconomie.

Hij herhaalde de oproep om Unasur te ontbinden, deels omdat de groep er niet in was geslaagd iets te doen tegen de toenemende autoritaire regering van Venezuela.

Unasur, dat bestaat uit twaalf landen, is elf jaar geleden opgericht door de Venezolaanse ex-president Hugo Chávez en de voormalige Braziliaanse president Lula da Silva. De intentie was om de regionale integratie te bevorderen en de Amerikaanse invloed in Zuid-Amerika in te perken.

Duque kondigde Colombia’s terugtrekking uit Unsasur aan in augustus en ook vijf andere landen hebben hun lidmaatschap opgeschort.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug