Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombiaan gearresteerd in Argentinië voor drugssmokkel in onderzeeboot

Datum : 29/04/2011
Land : Argentinië

De Argentijnse autoriteiten hebben laten weten een Colombiaanse man te hebben gearresteerd op verdenking van het opstellen van drugshandel in onderzeeboten naar de Verenigde Staten. De man, Ignacio Alvarez Meyendorff, zou werken voor de Colombiaanse drugsbende Norte del Valle. Hij ontkent alle beschuldigingen.

De drugshandel in onderzeeboten wordt steeds populairder, aangezien deze makkelijker de veiligheidspolitie die op zee patrouilleert ontwijkt. Deze arrestatie zou gemaakt zijn met behulp van de Administratie voor Drugssmokkel in de Verenigde Staten. De Argentijnse minister van Veiligheid beschuldigt Alvarez van het opzetten en perfectioneren van deze manier van smokkelen.

Alvarez woont sinds 2005 in Argentinië. Hij is afgelopen zondag gevangen genomen in Buenos Aires, waar hij aankwam vanuit Tahiti. Het nieuws van zijn arrestatie werd pas woensdag bekend.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug