Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombiaans kartel zet prijs op kop drugshond

Datum : 28/07/2018
Land : Colombia

Colombiaans kartel zet prijs op kop drugshond

Een Colombiaanse politiehond die enorme hoeveelheden verdovende middelen heeft ontdekt, is uit veiligheidsoverwegingen overgeplaatst. Een drugsbende heeft een prijs op de kop van de Duitse herder Sombra gezet.

De beloning van 200 miljoen pesos (ruim 59.000 euro) zou zijn uitgeloofd door de Clan del Golfo (voorheen bekend als de Urabeños), een machtig en zeer gewelddadig paramilitair drugskartel. Het zou de criminelen een doorn in het oog zijn dat de zesjarige hond herhaaldelijk tonnen cocaïne ontdekt heeft. Sombra trof eerder een lading van 5,3 ton van de harddrug aan in de plaats Turbo en vond recentelijk nog eens 4 ton van het witte poeder in auto-onderdelen.

De drugsvondsten van Sombra hebben volgens de politie tot 245 aanhoudingen geleid. De hond is nu uit voorzorg naar een vliegveld bij de hoofdstad Bogota overgeplaatst.

Bron : BBC, ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug