Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombiaanse drugslord 'Pichi' in Panama gearresteerd

Datum : 11/02/2013
Land : Panama

Een Colombiaanse man, die ervan wordt verdacht de baas te zijn van een drugskartel in Medellín, is opgepakt in buurland Panama. De man staat bekend onder het alias ‘Pichi’.

De arrestatie was een gezamenlijke operatie van de Panamese en Colombiaanse politie. De echte naam van ‘Pichi’ is niet bekend gemaakt. Hij wordt ervan beschuldigd de leider te zijn van de drugsbende The Office en wordt ervan verdacht het bevel te hebben gegeven tot de moord op negen personen in Medellín afgelopen december. Het motief achter de moorden zou de rivaliteit tussen bendes zijn. Hij wordt ook gezocht in verband met de moord op twee leden van de anti-narcoticabrigade in Medellín. Sergio Castro en Franklin Moreno, die onderzoek deden naar The Office, werden in juli 2012 in Medellín doodgeschoten. 

President Juan Manuel Santos feliciteerde de politie met de aanhouding van Pichi via Twitter: “Een goede daad”. Hij bedankte ook de Panamese president Ricardo Martinelli voor de hulp van zijn land bij de arrestatie in Panama-City. 

Pichi heeft waarschijnlijk het leiderschap van The Office overgenomen na de arrestatie in augustus van de vorige leider, alias Sebastián. Destijds zei de Colombiaanse miniser van Defensie, Juan Carlos Pinzon, dat de bende “meer mensen doodde dan welke andere criminele organisatie ook in Colombia in de afgelopen tien jaar.” 

Op 31 december 2012 vond de politie negen lichamen in een chique huis in Enviagado, in de buitenwijken van Medellín. Een van de lichamen was van een man die ervan wordt verdacht als schutter te hebben gewerkt voor The Office. Omdat er geen tekenen van braak waren, denkt de politie dat de moorden zijn gepleegd door iemand die de party in het huis bijwoonde of door een bekende van de vermoorde personen. 

Colombia heeft Panama om uitlevering gevraagd van Pichi.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug