Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombiaanse gouverneur veroordeelt voor kopen van stemmen.

Datum : 12/09/2011
Land : Colombia

Colombiaanse gouverneur veroordeelt voor kopen van stemmen.

In Colombia heeft het Hooggerechtshof voor de eerste maal een politicus schuldig verklaard voor het kopen van stemmen. Het Hof concludeerde dat Iván Vargas Silva, gouverneur van de noordelijke deelstaat Guainía, zijn ambt heeft verkregen “door het uitdelen van geld en goederen.” De gouverneur kan een gevangenisstraf van tien jaar krijgen. Na de schuldigverklaring heeft het tribunaal direct gevraagd om het ontslag van de gouverneur.
    
Colombiaanse media noemen de beslissing “historisch” omdat het gaat om de eerste veroordeling in het land van een hoge bestuurder voor electorale fraude. Volgens officiële cijfers hebben de autoriteiten de laatste vijf jaar meer dan 5.000 gevallen van electorale omkoperij verzameld. In slechts veertien gevallen kwam het tot een rechtszaak. Op 26 september zal de rechter de straf van Vargas Silva bekendmaken.

Bron : El Tiempo, EFE
Bookmark and Share


Terug