Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Colombiaanse kerk schenkt hosties aan Venezuela

Datum : 01/04/2018
Land : Venezuela

Colombiaanse kerk schenkt hosties aan Venezuela

Het is zo slecht gesteld met Venezuela dat een Colombiaanse kerk ertoe over is gegaan een kwart miljoen hosties te schenken aan de katholieke kerk van Venezuela. De kerk in Venezuela kan er in eigen land niet aan geraken, omdat er een tekort is aan meel

Het bisdom van de stad Cucuta, dat zich op de grens tussen de twee landen bevindt, schonk de hosties voor de paasvieringen. De hostie wordt gebruikt om de heilige communie tijdens de rooms-katholieke mis te vieren. In een verklaring zei de Colombiaanse kerk dat de hosties waren overgedragen op een brug tussen de twee landen. Venezuela is zwaar getroffen door een economische crisis. Tekorten aan voedsel en medicijnen zijn normaal geworden. Het heeft ertoe geleid dat de kerken van het land het moeilijk hebben om hun eigen hosties te maken door een tekort aan meel.

In de aanloop naar Pasen, waar de hostie wordt gebruikt om de heilige communie te vieren, zei de Colombiaanse katholieke kerk dat het haar morele plicht was om Venezolanen te helpen bij het vieren van de festiviteiten. "Het is belangrijk om aandacht te schenken aan de behoeften die het geloof teisteren als gevolg van deze tijd van grenscrisis," zei het bisdom in een verklaring. "In deze tijd van de week kunnen de centrale mysteries van het christelijk geloof worden gevierd."

Eerder deze maand werd gemeld dat sommige kerken in Venezuela mensen hadden gevraagd om hun eigen meel mee te brengen nadat de voorraden op waren. Sommige priesters moesten "een beroep doen op kerkgangers om meel naar de nonnen te brengen", aldus een lokale pastoor.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug