Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombiaanse leger neemt drugs FARC in beslag

Datum : 23/04/2012
Land : Colombia

Colombiaanse leger neemt drugs FARC in beslag

Colombiaanse soldaten hebben verklaard dat zij meer dan twee ton cocaïne in beslag hebben genomen in de provincie Nariño, in het zuiden van het land.

Het leger deed een inval in een drugslaboratorium waarvan men denkt dat het van de rebellengroep FARC is. De soldaten zeggen dat het laboratorium deel uitmaakte van een kamp waar maximaal twintig rebellen zouden kunnen verblijven. FARC-rebellen zijn sterk afhankelijk van de cocaïnehandel om hun campagne tegen de Colombiaanse staat, die al vijf decennia lang voortduurt, te financieren.

Het leger verklaarde dat het laboratorium, dat diep in de jungle verborgen was, een sterke, houten constructie was waarin alle materialen aanwezig waren om cocaïne te maken. Er werden 2,121 kilo cocaïne, drie magnetronovens, twee elektriciteitsgeneratoren, een centrifuge en vaten vol chemische middelen die nodig zijn voor het maken van cocaïne in beslag genomen.

Nariño is de provincie met de hoogste dichtheid aan cocaplanten in Colombia en heeft criminele bendes als de Rastrojos en de FARC-rebellen die de drugsproductie en -handel beheersen.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug