Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombiaanse politici stellen wetsvoorstel voor om drugs te decriminaliseren

Datum : 30/03/2012
Land : Colombia

Colombiaanse politici stellen wetsvoorstel voor om drugs te decriminaliseren

Politici in Colombia willen de teelt van het cocablad en marihuana legaliseren om smokkelaars hun inkomsten te ontnemen. Voorstanders van het wetsvoorstel zijn van mening dat de wet de prijzen zal verlagen, en boeren de gelegenheid zullen krijgen om ook andere gewassen te telen. Dit wetsvoorstel wordt de komende dagen besproken in het parlement.

Volgens de Colombiaanse minister van justitie is het introduceren van de wet niet haalbaar, omdat de deze niet in overeenstemming is met de internationale verdragen. Colombia is een van de vele landen in de regio die kampen met drugsgerelateerd geweld. De drugs wordt voornamelijk geproduceerd voor gebruikers in de Verenigde Staten.

Het wetsvoorstel werd voorgesteld door een congreslid van de Liberale Partij Hugo Velasquez, en ondertekend door zeven andere politici. Het voorstel streeft er naar om de teelt van cocabladeren, het hoofdbestand van cocaïne, te legaliseren. “ We moeten de Verenigde Staten en andere consumenten duidelijk maken dat Colombia genoeg betaald heeft, voornamelijk in bloed” zegt Velasquez. Velasquez vertegenwoordigt provincie Meta, waar een groot deel van de cocateelt plaatsvindt. Volgens hem hebben de methodes die tot nu toe zijn toegepast niet gewerkt, en is het tijd om de strategie te veranderen.

Bookmark and Share


Terug