Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombiaanse politie botst met inheemse stam

Datum : 19/07/2012
Land : Colombia

Colombiaanse politie botst met inheemse stam

 Meer dan twintig leden van een inheemse groep zijn gewond geraakt na een treffen met de politie in de Cauca provincie in noordwest Colombia. Leden van de Nasa-stam hadden een legerpost op de berg Cerro Berlin ingenomen en dwongen de gestationeerde soldaten te vertrekken. De Nasa hebben er genoeg van dat ze tussen de gevechten van legereenheden en rebellen van de Farc zitten. De politie heeft traangas gebruikt om de inheemse groep van Cerro Berlin te verwijderen. Volgens lokale officieren zijn er reeds 24 gewonden, waarvan drie zwaargewond. De antioproer politie was naar Cerro Berlin gezonden nadat stamleden met stokken ongeveer honderd soldaten uit de legerpost hadden verdreven.

 

De Nasa wil dat de soldaten het gebied rond Toribio verlaten omdat hun aanwezigheid tot aanvallen van Farc-rebellen leidt. Sinds het begin van dit jaar is Toribio reeds veertien keer aangevallen door rebellen. Vorige week marcheerde een inheemse groep richting kampen van de Farc die rondom de stad zijn gelegen en gaf de rebellen een ultimatum van twee weken om de regio te verlaten. De Colombiaanse President Juan Manuel Santos heeft toegezegd een bijeenkomst met de Nasa te organiseren, maar op voorwaarde dat ze de legerpost verlaten. De Cauca provincie is van strategische waarde voor het Colombiaanse leger. De regio wordt gebruikt door rebellen en criminele groepen als doorgangsroute voor drugssmokkel. 

 

 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug