Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombiaanse politie vindt partij cocaine

Datum : 25/03/2013
Land : Colombia

Colombiaanse politie vindt partij cocaine

Politie in Colombia heeft verklaard dat ze een ton cocaïne heeft gevonden, die verborgen zat in een scheepslading bakstenen. Volgens officials zouden de drugs in de Verenigde Staten een straatwaarde hebben van  zo’n US$ 1,7.  De cocaïne werd buitgemaakt in de Colombiaanse havenstad Cartagena. 

De politie doet onderzoek naar de bouwmaatschappij die achter de lading zit; het bedrijf wordt ervan verdacht dat de lading alleen voor het vervoer van drugs diende. De bakstenen  waren bestemd voor Honduras, vanwaar de cocaine naar de VS zou worden gesmokkeld,aldus de politie. 

Officieren van de Colombiaans anti-narcoticabrigade en leden van de Amerikaanse Drugsbestrijdings Dienst hadden een tip ontvangen over het nieuwe bouwbedrijf. Toen zij de sheepslading testen, bleken 13 van de 15 pallets met bakstenen cocaïne te bevatten.

Volgens het drugsrapport van de Verenigde Naties, kom de meeste cocaïne in de VS uit Colombia.

 
Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug