Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombiaanse rebellen dreigen met vertraging van demobilisatie

Datum : 06/06/2017
Land : Colombia

Colombiaanse rebellen dreigen met vertraging van demobilisatie

Rebellen van de Colombiaanse FARC hebben gedreigd hun demobilisatie te vertragen, omdat de regering herhaaldelijk de afspraken van de vorig jaar geslote vredesovereenkomst heeft geschonden.

Leider van de FARC, Rodrigo Londoño, ook bekend als Timochenko, uitte zijn waarschuwing na de arrestatie van een rebel; iets dat tegen de afspraken van het akkoord indruist.

President Juan Manuel Santos zei dat er “verwarring” was geweest over de arrestatie en dat de zaak was opgelost. Volgens het vredesakkoord moeten de rebellen op 20 juni dit jaar zijn gedemobiliseerd.

Timochenko zei ook dat de rebellen “internationale monitoring” van het vredesakkoord zouden vragen. Het is onduidelijk wat hij daarmee bedoelt, want de Verenigde Naties hebben al een missie in Colombia die toeziet op de implementatie van het vredesakkoord.

Intussen benadrukte president Santos dat voor de regering het tijdspad voor de implementatie van het akkoord onveranderd was. Duizenden rebellen van de FARC hebben hun wapens al ingeleverd sinds de ondertekening van het akkoord. 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug