Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombiaanse regering weigert gesprek met FARC

Datum : 12/01/2012
Land : Colombia

Colombiaanse regering weigert gesprek met FARC

De Colombiaanse regering heeft gezegd niet te zullen praten met de FARC, de grootste guerrillagroep van het land.  Hun leider, Tomoleón Jiménez, had de regering uitgenodigd aan een ‘hypothetische onderhandelingstafel’. 

De FARX zou willen praten over privatiseringen, handel en investeringen. Minister van Binnenlandse Zaken Germán Vargas Lleras liet weten dat de regering niet onderhandelt met deze organisaties en niet van plan is wat voor speciale wetten ook te maken voor dergelijke groepen.

President Juan Manuel Santos deed eerder een oproep aan de FARC zich op te heffen. Eerder deze maand gingen duizenden Colombianen de straat op om het verdwijnen van de FARC te eisen. Er vinden marsen plaats, nadad de FARC verschillende gijzelaars had gedood tijdens een hinderlaag. De Farc wordt ervan verdacht zestig gijzelaars vast te houden, waaronder drie politie-officiers, die al twaalf jaar gevangen worden gehouden.
 

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug