Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Colombiaanse vredesonderhandelingen met twee dagen verlengd

Datum : 01/11/2013
Land : Colombia

Colombiaanse vredesonderhandelingen met twee dagen verlengd

De zestiende ronde van de Colombiaanse vredesbesprekingen tussen de guerrillagroep FARC en de Colombiaanse regering is met twee dagen verlengd. Dit meldden beide partijen in een gezamenlijke verklaring. 

Deze verlenging suggereert dat er belangrijke vorderingen gemaakt zijn en er mogelijk een akkoord aan zit te komen. Dit weekend wordt nog verder gegaan met de besprekingen om te proberen een akkoord te bereiken over het agendapunt ‘politieke participatie’.

De vredesbesprekingen begonnen bijna een jaar geleden (op 18 november) en er zitten inmiddels al vijftien rondes op. De gesprekken kunnen wellicht een einde brengen aan vijftig jaar gewapend conflict. De onderhandelingen kennen zes agendapunten: landhervormingen, politieke participatie, ontwapening, drugshandel, slachtofferrechten en implementatie van een vredesakkoord. Alleen op het gebied van landhervormingen is al een akkoord bereikt, maar mogelijk wordt nu binnenkort een akkoord over de politieke participatie van de FARC bereikt.

 
 
Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug