Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Colombia's Medellín in top drie van innovatieve steden

Datum : 20/10/2012
Land : Colombia

Colombia's Medellín in top drie van innovatieve steden

De tweede stad van Colombia, Medellín, staat in een top drie van meest innovatieve steden ter wereld, samen met Tel Aviv en New York.

De organisatie Urban Land Institute houdt jaarlijks een wedstrijd, waarin een stad wordt gekozen als meest innovatief. Naar de titel van ‘Meest Innovatieve Stad 2012’ dongen 25 steden mee, waaronder Hong Kong, Sao Paulo en Toronto. Medellín bereikte de derde plaats, achter Tel Aviv en New York.

Medellín werd geprezen voor het terugbrengen van de uitstoot van CO2, vooral door een verbeterd metrosysteem, en voor de verlaging van de moordcijfers. Er was ook lof voor de culturele en sociale verbeteringen in de stad, zoals het opzetten van openbare bibliotheken culturele centra. Ook heeft de stad wijken verbeterd en nieuwe sociale projecten opgezet.

De burgemeester van Medellín, Anibal Gaviri, vierde de uitverkiezing van zijn stad met berichten op de social media. Hij zei trots te zijn op de internationale erkenning voor Medellín.
 

Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug