Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Commotie in Jamaica over oproep tot tolerantie

Datum : 25/08/2011
Land : Jamaica

Commotie in Jamaica over oproep tot tolerantie

In Jamaica heeft een voorlichtingsfilmpje waarin wordt opgeroepen tot acceptatie van homoseksualiteit voor opschudding gezorgd. In het filmpje, geproduceerd door de lokale homorechtenbeweging Jamaica Forum, is een voormalig miss Jamaica te zien met haar homoseksuele broer. De boodschap van de spot luidt: “Als je echt van je familie en vrienden houdt, speelt hun seksuele geaardheid geen rol.”

De oproep tot tolerantie is echter niet overal in goede aarde gevallen. De eilandelijke tv-zender TVJ weigert het filmpje uit te zenden omdat de inhoud niet strookt  “met de moraal van ons bedrijf en we willen het kijkerspubliek niet provoceren.” De directeur van TVJ wees ook op het feit dat het praktiseren van homoseksualiteit op Jamaica nog steeds strafbaar is. Homorechtenbeweging J-FLAG is nu in gesprek met andere omroeporganisaties in de Cariben, zodat de boodschap via een omweg Jamaica alsnog kan bereiken. Ondertussen is het filmpje via youtube al te zien.

Bron : Caribseek News, eNews
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug