Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Conflict landeigendom resulteert in een dode

Datum : 21/11/2011
Land : Argentinië

Conflict landeigendom resulteert in een dode

In Argentinië is een boer vermoord als gevolg van een dispuut over landeigendom. Het gaat om Cristián Ferreyra (23), die thuis werd neergeschoten door medewerkers van een grootgrondbezitter met wie hij al langer ruzie had. Dit heeft de Argentijnse boerenbeweging MOCASE-VS bevestigd. 

De moord vond vorige week woensdag plaats in de noordoostelijke deelstaat Santiago del Estero. Het slachtoffer en zijn zwager hadden bij de grootgrondbezitter geklaagd over nieuw aangelegde afrasteringen. Later bezochten twee werknemers van de landeigenaar Ferreyra en executeerden hem ter plekke.

Naar aanleiding van de moord schrijven verschillende media dat in Argentinië conflicten over landeigendom ‘zeldzaam’ zijn. Verschillende regionale radiostations geven echter aan dat het de laatste maanden ‘zeer onrustig’ is in de Argentijnse provincie, wegens gewelddadige botsingen tussen (inheemse) boeren en grootgrondbezitters. In veel gevallen, beweert de MOCASE-VS, operen landeigenaren met goedkeuren van de deelstatelijke autoriteiten.
 

Bron : El País, AgenciaPúlsar
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug