Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Contoverse bij São Paulo Fashion Week

Datum : 29/04/2019
Land : Brazilië

Contoverse bij São Paulo Fashion Week

São Paulo Fashion Week eindigde dit jaar in controverse na de dood van een 26-jarig, mannelijk model. Tales Soares Cotta stortte zaterdag in bij de show van modemerk Ocksa, terwijl een geschokt publiek toekeek. Medisch personeel bood hulp aan Soares Cotta op de catwalk, waarna hij naar een ziekenhuis vervoerd werd. In het ziekenhuis overleed hij tijdens de behandeling. Organisatoren besloten om het sluitingsevenement van Fashion Week toch door te laten gaan, wat hen op veel kritiek kwam te staan.

Tijdens het sluitingsevenement, waar ontwerpen van onder andere Ponto Firme en Calavera werden getoond, werden zangers de catwalk op gestuurd om de sfeer wat op te vrolijken. Eén zanger weigerde echter en sprak het publiek toe: "Iemand is zojuist overleden en jullie zijn hier alsof zijn leven niets waard was. Jullie zouden hier niet moeten zijn, wij zouden hier niet moeten zijn." Andere performers bleven wel gewoon meedoen aan het evenement.

De show van Ponto Firme, van de Braziliaanse ontwerper Gustavo Silvestre, begon wel met een minuut stilte om Soares Cotta te herdenken. Vervolgens ging zijn show van 7 minuten, waarin aandacht werd gevraagd voor de rechten van mensen in Braziliaanse gevangenissen en institutioneel racisme in Brazilië, gewoon door.

De organisatoren van São Paulo Fashion Week bevestigen de dood van Soares Cotta in een verklaring op Twitter, waarin ze medeleven betuigen aan zijn familie en zeggen alles te zullen doen om hen bij te staan in deze moeilijke tijd.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug