Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Copa America: Valse start favorieten

Datum : 05/07/2011

Copa America: Valse start favorieten

Vrijdag 1 juli is de Copa America van start gegaan. De beste voetballanden van Zuid-Amerika nemen het in Argentinië tegen elkaar op. Favorieten Brazilië en thuisland Argentinië kenden een slechte start.

Brazilië kende een teleurstellende start van het toernooi. De ploeg kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen het matige Venezuela. De Braziliaanse voorhoede, met Pato, Robinho, Ganso en Neymar, kwam niet tot scoren. Pato kwam nog het dichtst bij de 1-0: drie opgelegde kansen, waarvan één verpletterend schot op de lat. Hij en Robinho werden door bondscoach Menezes naar de kant gehaald, maar ook de wissels mochten niet baten. Ook invallers Fred en Silva kwamen niet tot scoren.

Argentinië heeft voor eigen publiek een punt uit het vuur gesleept tegen Bolivia. Aanvankelijk leek er niet veel aan de hand voor het thuisland. Argentinië had het meeste van het balbezit en kon de verdediging van Bolivia onder druk zetten. Gescoord werd er in de eerste helft echter niet. Aan het begin van de tweede helft scoorde Bolivia. Rojas vond uit een hoekschop met een slim balletje het net. De frustratie aan Argentijnse zijde nam toe. Bolivia was nog bijna op 2-0 gekomen, maar AZ-keeper Sergio Romero hield een poging van Marcelo Martins tegen. Een kwartier voor tijd kwam Argentinië langs zij. Sergio Agüero redde de eer met een prachtige volley.

Bron : Eredivisie Live, VI
Bookmark and Share


Terug