Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Coronaslachtoffer zoekt adoptiebaasjes. Veel adoptiebaasjes.

Datum : 24/04/2020
Land : Peru

Coronaslachtoffer zoekt adoptiebaasjes. Veel adoptiebaasjes.

“Hallo, ik wil jullie om hulp vragen”, schreef Edwin op Facebook. Veel mensen vragen via Facebook om hulp, vooral ook in Peru waar de quarantainemaatregelen in de strijd tegen het coronavirus streng zijn. Edwins verzoek was echter ongebruikelijk: hij zoekt mensen die zijn negentig honden kunnen adopteren: “Ik kan niet meer voor ze zorgen, ik ben ziek”, voegde de jonge Peruaan er aan toe.

Edwin vangt zijn hele leven al straathonden op. Maar vanwege zijn gezondheidssituatie en de verlamming van het openbare leven in Peru, is hij niet meer in staat voor voldoende inkomsten te zorgen om zijn viervoetige familieleden te verzorgen.

De negentig honden van verschillende rassen, en sommigen met een handicap, worden al jarenlang opgevangen en verzorgd. Door de omstandigheden lopen ze het risico dat hun menselijke vader niet meer voor hen kan zorgen. De honden en Edwin houden veel van elkaar en willen elkaar niet kwijt. Daarom deed hun baasje een emotionele video oproep om hulp via sociale media.

Volgens de ‘celebrity site’ Wapa reageerden veel gebruikers van Facebook op de oproep en vroegen ze extra informatie. Sommigen waren bereid een hond op te vangen, anderen wilden geld geven zodat Edwin voor hen kan blijven zorgen ondanks dat hij waarschijnlijk geïnfecteerd is met het coronavirus (Wapa vermeldde noch de ziekte, noch de achternaam van Edwin maar wel achtergrondinformatie over corona).

Bron : Wapa.pe
Bookmark and Share


Terug