Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Coronavirus uit China heeft mogelijk Mexico bereikt

Datum : 23/01/2020
Land : Mexico

Coronavirus uit China heeft mogelijk Mexico bereikt

Een man die afgelopen maandag ziek werd na zijn trip in december naar de Chinese plaats Wuhan wordt onder observatie geplaatst. Hij is mogelijk besmet met het coronavirus. Het virus is wereldwijd al negentien mensen fataal geworden.

De 57-jarige professor moleculaire biologie werkt voor het Nationale Polytechnische Instituut in Reynosa, vlak aan de grens met de Verenigde Staten. De man keerde 10 januari terug naar Mexico-Stad en vloog vanuit daar door naar de staat Tamualipas, verklaarden Mexicaanse autoriteiten.

Gloria Molina, minister van Gezondheid van de staat Tamaulipas, zei in een radio-interview dat de man zich direct bij instanties heeft gemeld nadat hij zich ziek voelde. Hij is nu thuis en wordt gemonitord om een mogelijke verspreiding te voorkomen. De verwachting is dat de uitslag later deze donderdag bekend wordt gemaakt, verklaarde José Luís Alomia, het hoofd epidemiologie van Mexico afgelopen woensdag. Molina zei verder dat de man een tussenstop had gemaakt in de grensstad Tijuana toen hij terugkeerde naar Mexico.

President Andrés Manuel López Obrador zei dat een tweede mogelijke besmetting inmiddels is uitgesloten. Volgens het Colombiaanse radiostation Blu bekijken ook Colombiaanse instanties op het moment of een Chinese man met een ademhalingsziekte, die van Colombia naar Turkije is gevlogen, hetzelfde virus heeft. De minister van Gezondheid weigerde te reageren op vragen hierover.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug