Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Coronavirus: Uruguay heropent enkele landelijke scholen

Datum : 13/04/2020
Land : Uruguay

Coronavirus: Uruguay heropent enkele landelijke scholen

Honderden basisscholen in landelijke gebieden van Uruguay zijn heropend tijdens de coronaviruspandemie. Aanwezigheid is niet verplicht om ouders te laten beslissen of ze hun kinderen terug naar de klas willen sturen.

Scholen die zijn heropend, moesten worden ontsmet en zullen voldoen aan de beperkingen die zijn opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Uruguay heeft volgens de Johns Hopkins University 549 bevestigde gevallen van coronavirus gehad en 12 mensen zijn overleden.

Naar verwachting zullen tussen de 5.000 en 6.000 kinderen terugkeren naar de klas, maar op sommige scholen kwamen woensdag slechts een handvol leerlingen op deze eerste dag terug naar school. De scholen gaan voorlopig drie dagen per week open voor maximaal vier uur per dag.

De scholen in de landelijke gebieden zijn gekozen om als eerste te heropenen omdat ze een zeer klein aantal leerlingen hebben en het risico op grote groepen kinderen dus minimaal is. Sommige groepen die leerkrachten vertegenwoordigen, waren tegen de heropening van de scholen, maar de regering stelde dat leerlingen op het platteland het meeste risico liepen het onderwijs te verliezen omdat ze minder snel computers en goede internetverbindingen hadden. Openbare scholen zijn vijf weken geleden gesloten.

Op een plattelandsschool ten noordwesten van de hoofdstad Montevideo keerden slechts vijf van de zestien ingeschreven studenten terug, meldt Reuters.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug