Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Correa wil meer mediacontrole en verdere herverdeling land

Datum : 20/02/2013
Land : Ecuador

Correa wil meer mediacontrole en verdere herverdeling land

De zondag herkozen president van Ecuador, Rafael Correa, pleit voor de verdere hervedeling van land naar de arme bevolking en verdere restricties voor de media. Correa, die reeds zes jaar president was van Ecuador en hier na zondag nog eens vier jaar bij mag schrijven, wil zijn zelfverklaarde revolutie verder uitbreiden.

“Het eerste wat we gaan doen is het doordrukken van belangrijke wetten die men heeft laten verdorren om mij pijn te doen, terwijl die wetten in werkelijkheid Ecuador pijn doen”, aldus Correa tijdens een interview met de regionale televisiezender Telesur.

Deze wetten behelzen onder andere de herverdeling van land dat momenteel als onproductief wordt beschouwd. Dit land moet worden verdeeld onder arme boeren. Ook wil Correa een staatsgeleide mediawaakhond oprichten die moet controleren of Ecuadoriaanse media ongepaste inhoud publiceren.

 

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug