Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Corruptie in regering brengt Rousseff in verlegenheid

Datum : 02/08/2011
Land : Brazilië

Corruptie in regering brengt Rousseff in verlegenheid

De Braziliaanse president Dilma Rousseff bevindt zich, na zeven maanden te hebben geregeerd, in een delicate positie Op verschillende ministeries zijn incidenten aan het licht gekomen die allen gerelateerd zijn aan corruptie. 

Rousseff heeft onlangs al twee ministers en tweeëntwintig overheidsmedewerkers ontslagen. De president is  een ‘schoonmaak’ begonnen om een eind te maken aan de corruptie. 

Het huidige regeringssysteem is een van de oorzaken van de toename van corruptie. De politieke partijen verlenen niet hun steun aan de regering op basis van standpunten of ideologie maar slechts in ruil voor gunsten.

Rousseff is in de publieke opinie in Brazilië altijd geroemd om haar strijd tegen corruptie. Haar woordvoerders hebben verzekerd dat ze geen ‘heksenjacht zal beginnen’, maar dat ze zeker zal doorgaan met het opsporen van wantoestanden op de verschillende ministeries. 

Bron : El País
Bookmark and Share


Terug